2019-01-12

Varför är alla filmtjänster så dåliga?

Kan ingen starta en streamintgjänst för film som fungerar? Netflix, Viaplay, SF..... är mer eller mindre värdelösa.

Usla sökfunktioner

Det enda sättet att söka är fri text eller bläddra bland filmer där jag finner 98% totalt ointressanta. Varför kan jag inte ställa in att jag en gång för alla inte är intresserad av Harry Potter, spökfilmer och tecknade barnfilmer? Att söka på regissör, årtal, land och annat än filmtitel haltar betänkligt. Visa mig inte sådant jag aldig någonsin kommer att titta på eller inte sökte!

Teknisk information

Det finns inga utförliga tekniska specifikationer om bildupplösning, ljudkvalitet, bitrate och liknande. Jag vill veta!

Amerikanst skräp

Huvudelen av utbudet består av amerikanska skräpfilmer. Var är alla Europeiska filmer? Vem vet, kanske det finns massor med bra film från Afrika och Asien. Det får jag aldrig veta.

Musikindustrin kan - äntligen

Jämför med Spotify eller Tidal som i princip samlar all världens musik och har intelligenta sökfunktioner (om än inte perfekta) och som ger mig musikförslag som är intressanta och utvecklande. Trots massivt motstånd från ekonomerna i skivindustrin (som ville vi skulle fortsätta distribuera musik på runda plastbitar. Faxen är död den med, tack och lov) så fungerar nu musikstreaming även i högupplösta format.

Kan ingen göra något motsvarande för film? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar