2013-04-13

Min första kalkylator

casio personal-8
Casio personal-8
Det heter kalkylator. Inte räknedosa eller miniräknare. Kalkylator. Denna lilla fina Casio personal-8 var min allra första.
Jag och mina två syskon fick varsin av vår snälla farfar Emil under första halvan av sjuttiotalet när vi semestrade på Gran Canaria. Jag tror att den kostade mellan 5000 - 10000 pesetas, det var hursomhelst en hel del pengar på den tiden.

Det var många år sedan den användes praktiskt, men den har hängt med under alla år i förråd och flyttkartonger. Nu dök den upp igen efter säkert 10 år i dvala. I med batterier och se - funkar perfekt!

Visst är den fin med sin grönskimrande display. Till och med procenträkning, dock inget minne.

Rättelse från syster Eva. Hon fick ingen, eller ville inte ha. Det kan ha handlat om könsroller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar